Jadłospis
JADŁOSPIS 22.04 -25.04.2025 r.
WTOREK [1075 kcal]
I śniadanie: [311 kcal] |
Chleb graham(40g) [zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko], szynka gotowana(25g), papryka żółta(10g). Kawa zbożowa(150g) [zawiera mleko, gluten] |
II śniadanie: [104 kcal] |
Blanszowany brokuł z delikatnym sosem czosnkowym(100g) [zawiera mleko] |
Obiad: [524 kcal] |
Krupnik(280g) [zawiera seler, gluten]. Makaron z serem i masełkiem(220g) [zawiera gluten, mleko]. Kompot(200g) |
Podwieczorek: [136 kcal] |
Mix owoców(200g). Napój mięta-jabłko(100g)
|
ŚRODA[1045 kcal]
I śniadanie: [271 kcal] |
Płatki ryżowe na mleku(150g) [zawiera mleko]. Chleb razowy(40g) [zawiera gluten], z masłem(5g) [zawiera mleko], serek na słodko(25g) [zawiera mleko], Herbata z cytryną i miodem(150g) |
II śniadanie: [121 kcal] |
Kolorowy talerz warzyw z dipem ziołowym(100g) [zawiera mleko], chleb chrupki(15g) [zawiera gluten]
|
Obiad: [479 kcal] |
Zupa cukiniowa z groszkiem ptysiowym(280g) [zawiera seler, gluten, mleko, jaja]. Ziemniaki(80g), klopsiki wieprzowe w sosie cebulowym(90g) [zawiera jaja, gluten, mleko], coleslaw(70g) [zawiera gorczycę, jaja]. Kompot wiśniowy(150g). |
Podwieczorek: [174 kcal] |
Pasztecik z ciasta francuskiego z nadzieniem mięsnym(45g) [zawiera gluten, jaja, mleko]. Sok pomarańczowy(100g)
|
CZWARTEK [1100 kcal]
I śniadanie: [292 kcal] |
Zacierka na mleku(130g) [zawiera mleko. gluten, jaja]. Weka(40g) [zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko], polędwica sopocka(15g), sałatka jarzynowa(35g) [zawiera jaja, gorczycę]. Herbata ziołowo- owocowa(150g) |
II śniadanie: [215 kcal] |
Domowe oreo(45g) [zawiera gluten, jaja, mleko] |
Obiad: [539 kcal] |
Barszcz biały z kiełbaską i jajkiem(280g) [zawiera seler, gluten, jaja]. Potrawka z kurczaka z ryżem i kukurydzą(190g) [zawiera gluten]. Kompot(150g)
|
Podwieczorek: [54 kcal] |
Gruszka(100g) |
PIĄTEK [1030 kcal]
I śniadanie: [317 kcal] |
Chleb pszenno-żytni(40g) [zawiera gluten], masło(5g) [zawiera mleko], ser żółty dziurawiec(20g) [zawiera mleko], rzodkiewka(10g). Kawa zbożowa(150g) [zawiera mleko, gluten] |
II śniadanie: [92 kcal] |
Jabłko(200g) |
Obiad: [447 kcal] |
Zupa jarzynowa z makaronem(280g) [zawiera seler, gluten]. Ziemniaki puree(100g), ryba panierowana(90g) [zawiera rybę, gluten, jaja], surówka z kapusty kiszonej z cebulką, marchewką i oliwą(80g). Kompot(150g) |
Podwieczorek: [174 kcal] |
Muffinka czekoladowa(60g) [zawiera gluten, jaja, mleko]. Woda mineralna(150g). |