Jadłospis
ADŁOSPIS 09.06-13.06.2025 r. PRZEDSZKOLE
PONIEDZIAŁEK [1011 kcal]
I śniadanie: [293 kcal] |
Chleb słonecznikowy(40g) [zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko], wędlina wieprzowa(20g), ogórek kiszony(10g) [zawiera gorczycę]. Kakao(150g) [zawiera mleko] |
II śniadanie: [132 kcal] |
Weka(30g) [zawiera gluten], masło(3g) [zawiera mleko], serek ziarnisty(20g) [zawiera mleko], rzodkiew biała(10g). Herbatka rumiankowo-malinowa(150g) |
Obiad: [421 kcal] |
Zupa krem z białych jarzyn z ciecierzycą(300g) [zawiera seler, mleko]. Ryż zapiekany z jabłkiem i sosem truskawkowym(180g). Kompot(200g) |
Podwieczorek: [165 kcal] |
Banan(100g), pałeczki kukurydziane(20g). Woda mineralna(150g) |
WTOREK [1085 kcal]
I śniadanie: [327 kcal] |
Bananowa owsianka(150g) [zawiera mleko, gluten]. Chleb razowy(30g) [zawiera gluten], z masłem(5g) [zawiera mleko], pasztet pieczony(20g), papryka zielona(10g). Herbatka malinowa(150g) |
II śniadanie: [112 kcal] |
Talerz owoców(200g) |
Obiad: [481 kcal] |
Rosołek z grysikiem(280g) [zawiera seler, gluten]. Ziemniaki puree(100g), kotlet drobiowy(90g) [zawiera jaja, gluten], sałata ze śmietaną(80g) [zawiera mleko]. Kompot wieloowocowy(150g). |
Podwieczorek: [165 kcal] |
Pancake z koktajlem truskawkowym(60g) [zawiera gluten, jaja, mleko]. Delikatny napar z melisy(150g) |
ŚRODA[1033 kcal]
I śniadanie: [288 kcal] |
Chleb graham(40g) [zawiera gluten], masło(5g) [zawiera mleko], pasta jajeczna ze szczypiorkiem(25g) [zawiera jaja, gorczycę], rzodkiewka(10g). Kawa zbożowa(150g) [zawiera mleko, gluten] |
II śniadanie: [129 kcal] |
Jogurt naturalny z miodem(150g) [zawiera mleko]
|
Obiad: [560 kcal] |
Zupa ogórkowa z ziemniaczkami(280g) [zawiera seler, mleko, gorczycę]. Spaghetti bolegnese(180g) [zawiera gluten], Kompot wieloowocowy(200g) |
Podwieczorek: [56 kcal] |
Truskawki(200g) |
CZWARTEK [1021 kcal]
I śniadanie: [330 kcal] |
Płatki kukurydziane na mleku(150g) [zawiera mleko]. Chleb wieloziarnisty(40g) [zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko], ser żółty królewski(20g) [zawiera mleko], ogórek świeży(10g). Herbata owocowa(150g) |
II śniadanie: [102 kcal] |
Kolorowy talerz warzyw z dipem ziołowym na jogurcie(150g) [zawiera mleko] |
Obiad: [444 kcal] |
Zupa pomidorowa z ryżem(280g) [zawiera seler, mleko]. Kasza orkiszowa(80g) [zawiera gluten], pieczeń rzymska w delikatnym sosie pieczarkowym(100g) [zawiera jaja, gluten, mleko],, surówka z wielowarzywna wiosenna(70g). Kompot(150g) |
Podwieczorek: [145 kcal] |
Ciasto drożdżowe(50g) [zawiera gluten, jaja, mleko]. Woda mineralna(150g)
|
PIĄTEK [1087 kcal]
I śniadanie: [299 kcal] |
Chleb razowy(40g) [zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko], szynka wieprzowa(25g), sałata zielona(3g). Kakao(150g) [zawiera mleko] |
II śniadanie: [142 kcal] |
Kisiel owocowy(150g) |
Obiad: [534 kcal] |
Zupa szpinakowa z jajkiem(280g) [zawiera seler, mleko, jaja]. Młode ziemniaki z koperkiem(100g), sznycelki rybne(80g) [zawiera rybę, gluten, jaja], coleslaw(70g) [zawiera jaja, gorczycę]. Kompot(150g) |
Podwieczorek: [112 kcal] |
Truskawkowy serniczek na zimno(70g) [zawiera mleko]. Woda mineralna(150g) |