Jadłospis
JADŁOSPIS 30.06 – 04.07.2025 r.
PONIEDZIAŁEK [1100 kcal]
I śniadanie: [299 kcal] |
Chleb graham(40g) [zawiera gluten], z masłem(5g) [zawiera mleko], szynka gotowana(25g), papryka żółta(10g). Kawa zbożowa(150g) [zawiera mleko, gluten] |
II śniadanie: [205 kcal] |
Weka(20g) [zawiera gluten] z masłem(2g) [zawiera mleko], parówki z szynki(40g), ogórek małosolny(10g) [zawiera gorczycę], keczup(2g). Woda mineralna(150g) |
Obiad: [460 kcal] |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami(280g) [zawiera seler, mleko]. Makaron z serem i masełkiem(220g) [zawiera gluten, mleko]. Kompot(200g) |
Podwieczorek: [136 kcal] |
Mix owoców(200g). Napój mięta-jabłko(100g)
|
WTOREK[1142 kcal]
I śniadanie: [271 kcal] |
Płatki ryżowe na mleku(150g) [zawiera mleko]. Chleb razowy(40g) [zawiera gluten], z masłem(5g) [zawiera mleko], serek na słodko(25g) [zawiera mleko], Herbata z cytryną i miodem(150g) |
II śniadanie: [121 kcal] |
Kolorowy talerz warzyw z dipem ziołowym(100g) [zawiera mleko], chleb chrupki(15g) [zawiera gluten]
|
Obiad: [576 kcal] |
Zupa grochowa z groszkiem ptysiowym(280g) [zawiera seler, gluten, mleko, jaja]. Ziemniaki(80g), klopsiki wieprzowe w sosie cebulowym(90g) [zawiera jaja, gluten, mleko], coleslaw(70g) [zawiera gorczycę, jaja]. Kompot wiśniowy(150g). |
Podwieczorek: [174 kcal] |
Pasztecik z ciasta francuskiego z nadzieniem mięsnym(45g) [zawiera gluten, jaja, mleko]. Sok pomarańczowy(100g)
|
ŚRODA[1083 kcal]
I śniadanie: [283 kcal] |
Chleb wieloziarnisty(40g) [zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko], pasztet drobiowy(20g), pomidorki koktajlowe(10g). Kakao(150g) [zawiera mleko] |
II śniadanie: [104 kcal] |
Blanszowany brokuł z delikatnym sosem czosnkowym(100g) [zawiera mleko]
|
Obiad: [481 kcal] |
Krupnik(280g) [zawiera seler, gluten]. Pierogi z truskawkami 160g) [zawiera gluten, jaja].Kompot z owoców leśnych(200g). |
Podwieczorek: [215 kcal] |
Domowe oreo(45g) [zawiera gluten, jaja, mleko] |
CZWARTEK [1067 kcal]
I śniadanie: [292 kcal] |
Zacierka na mleku(130g) [zawiera mleko. gluten, jaja]. Weka(40g) [zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko], polędwica sopocka(15g), sałatka jarzynowa(35g) [zawiera jaja, gorczycę]. Herbata ziołowo- owocowa(150g) |
II śniadanie: [87 kcal] |
Koktajl truskawkowy na kefirze(200g) [zawiera mleko] |
Obiad: [539 kcal] |
Barszcz biały z kiełbaską i jajkiem(280g) [zawiera seler, gluten, jaja]. Potrawka z kurczaka z ryżem i kukurydzą(190g) [zawiera gluten]. Kompot(150g)
|
Podwieczorek: [149 kcal] |
Banan(100g), wafle kukurydziane(15g) |
PIĄTEK [1025 kcal]
I śniadanie: [317 kcal] |
Chleb pszenno-żytni(40g) [zawiera gluten], masło(5g) [zawiera mleko], ser żółty dziurawiec(20g) [zawiera mleko], rzodkiewka(10g). Kawa zbożowa(150g) [zawiera mleko, gluten] |
II śniadanie: [87 kcal] |
Arbuz(100g), podpłomyki(20g) [zawiera gluten] |
Obiad: [447 kcal] |
Zupa jarzynowa z makaronem(280g) [zawiera seler, gluten]. Ziemniaki puree(100g), ryba panierowana(90g) [zawiera rybę, gluten, jaja], surówka z młodej białej kapusty z cebulką, marchewką i oliwą(80g). Kompot(150g) |
Podwieczorek: [174 kcal] |
Muffinka czekoladowa(60g) [zawiera gluten, jaja, mleko]. Woda mineralna(150g). |