Jadłospis
JADŁOSPIS 20.10-24.10.2025 r.
PONIEDZIAŁEK [1036 kcal]
|
I śniadanie: [354 kcal] |
Płatki owsiane na mleku z jabłkiem i cynamonem(150g) [zawiera mleko, gluten]. Sztangielka(40g) [zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko], miód(10g). Herbatka z cytryną(150g) |
|
II śniadanie: [146 kcal] |
Budyń waniliowy(150g) [zawiera mleko] |
|
Obiad: [454 kcal]
|
Zupa pomidorowa z ryżem(280g) [zawiera seler, mleko]. Ziemniaki puree(100g), pieczeń z indyka w sosie jarzynowym(80, 50g) [zawiera gluten, mleko], kalafior gotowany z bułką tartą(70g) [zawiera mleko, gluten]. Kompot(150g) |
|
Podwieczorek: [82 kcal] |
Mix owoców (truskawki/borówki) (200g)
|
WTOREK [1014 kcal]
|
I śniadanie: [350 kcal] |
Chleb graham(30g) [zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko], parówka z szynki(40g), ketchup(5g), pomidorki koktajlowe(10g). Kakao(150g) [zawiera mleko]
|
|
II śniadanie: [84 kcal] |
Domowy kubuś (marchew, jabłko, banan) (150g) |
|
Obiad: [480 kcal] |
Zupa ziemniaczana(300g) [zawiera seler, mleko]. Naleśniki z serem(120g) [zawiera gluten, mleko, jaja]. Kompot wieloowocowy(150g) |
|
[Podwieczorek: [100 kcal] |
Weka(20g) [zawiera gluten] z masłem(2g) [zawiera mleko], jajko na twardo(30g) [zawiera jaja], rzodkiewka(7g), szczypiorek(2g). Woda mineralna(150g) |
ŚRODA[1100 kcal]
|
I śniadanie [267 kcal] |
Zupa mleczna z literkami(160g) [zawiera mleko. gluten, jaja]. Chleb wieloziarnisty(40g) [zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko], pasta rybna z dodatkiem łososia z koperkiem(35g) [zawiera mleko, rybę], ogórek kiszony(10g) [zawiera gorczycę]. Herbata malinowa(150g) |
|
II śniadanie: [143 kcal] |
Banan(150g) |
|
Obiad: [573 kcal] |
Zupa grysikowa na rosole(280g) [zawiera seler, gluten]. Ziemniaki(100g), pałeczki drobiowe panierowane(110g) [zawiera gluten, jaja], surówka z buraczka z papryką i oliwą(70g). Kompot(150g) |
|
Podwieczorek: [117 kcal] |
Jogurt naturalny z owocami(200g) [zawiera mleko] |
CZWARTEK [1018 kcal]
|
I śniadanie: [313 kcal] |
Chleb słonecznikowy(40g) [zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko], szynka wiejska(20g), papryka czerwona(10g). Kawa zbożowa(150g) [zawiera mleko, gluten] |
|
II śniadanie: [118 kcal] |
Sałatka owocowa(210g) |
|
Obiad: [441 kcal] |
Zupa z soczewicy z ziemniaczkami(280g) [zawiera seler, mleko]. Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym(250g) [zawiera mleko, gluten], ogórek kiszony(50g) [zawiera gorczycę]. Kompot wieloowocowy(200g) |
|
Podwieczorek: [146 kcal] |
Panna cotta(150g) [zawiera mleko] |
|
I śniadanie: [295 kcal] |
Płatki kukurydziane na mleku(150g) [zawiera mleko]. Chleb razowy(30g) [zawiera gluten], masło(5g)[zawiera mleko], ser żółty gouda(20g) [zawiera mleko], pomidor(10g).. Herbata malinowa(150g). |
|
II śniadanie: [155 kcal] |
Kolorowy talerz warzyw z dipem ziołowym(100g) [zawiera mleko], krakersy(20g) [zawiera gluten]. |
|
Obiad: [474 kcal] |
Zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym(280g) [zawiera seler, mleko, gluten, jaja]. Kasza bulgur(80g) [zawiera gluten], gulasz wieprzowy(120g) [zawiera gluten], surówka z selera(80g) [zawiera seler]. Kompot z owoców leśnych(200g) |
|
Podwieczorek: [155 kcal] |
Ciasto cytrynowe(50g) [zawiera gluten, jaja]. Woda mineralna(150g) |